11 липня 2024 року на черговому засіданні архітектурно-містобудівної ради при Управлінні містобудування та архітектури обласної військової адміністрації (далі - Рада) в режимі онлайн-конференції розглянуто п’ять проєктів містобудівної документації.

За результатами розгляду чотири проєкти містобудівної документації на території Бабчинецької, Якушинецької та Агрономічної сільських рад, були рекомендовані на доопрацювання та затвердження із врахуванням зауважень рецензії, наданих відповідно до вимог чинного законодавства висновків органів державної влади, результатів громадського обговорення та рекомендацій Ради; детальний план на території Стрижавської селищної ради не рекомендовано до затвердження.

Відбувся розгляд Генерального плану та плану зонування села Бабчинці Бабчинецької сільської ради. Генеральним планом передбачається приєднання виробничої зони в межі села, розвиток господарського комплексу та проєктування нових інвестиційних ділянок; розвиток підприємств IV-V класу шкідливості з СЗЗ – 100-50м; передбачається садибна забудова на нових територіях та окремих вільних ділянках; заплановано територію під будинок пристарілих, готель, магазини, адміністративну споруду; запроєктовано нове кладовище площею 1,42 га в межах села та площею 7,32 га за межами. Проєктними рішеннями генплану передбачено збільшення площі села Бабчинці до 976,61 га та чисельність населення до 2541 жителя.

Відбувся розгляд Генерального плану та плану зонування села Вила-Ярузькі Бабчинецької сільської ради. Генеральним планом передбачається приєднання виробничої зони в межі села, розвиток господарського комплексу та проєктування нових інвестиційних ділянок; розвиток підприємств IV-V класу шкідливості з СЗЗ – 100-50м; передбачається садибна забудова на нових територіях та окремих вільних ділянках; на проєктній садибній території планується будівництво магазину, готелю, церкви, будинку побуту. Проєктними рішеннями генплану передбачено збільшення площі села Вила-Ярузькі до 279,86 га та чисельність населення до 347 жителя.

Відбувся розгляд Детального плану на території Стрижавської селищної ради за межами села Переорки. Територія проєктування загальною площею 3,000 га. Запроєктований житловий фонд в межах території проєктування у вигляді садових будинків. Кількість новостворених будинків – 41 шт., поверховістю 2 поверхи, загальною площею забудови (орієнтовно) – 4100 кв. м. Проєктна чисельність населення складає – 123 осіб.

Відбувся розгляд Детального плану на території Агрономічної сільської ради. Територія для транспортного обслуговування та громадської забудови площею 0,4469 га. Проєктом передбачено розміщення: СТО по обслуговуванню легкових автомобілів (до 10 постів); магазини змішаної групи товарів (загальною площею забудови до 900 кв. м ); майданчик для сміттєзбірників; парковки; пожежний резервувар; майданчик відпочинку працівників; ЛОС дощових стоків.

Відбувся повторний розгляд Детального плану на території Якушинецької сільської ради в селі Зарванці. Проєктом передбачено будівництво 43 житлових одноповерхових будинків для 129 мешканців з необхідною інфраструктурою. Площа ДПТ – 2,5493 га.