Налаштування відображення

Розмір шрифту:
Колір сайту:
Зображення

Параметри

В Жмеринському районі, що на Вінниччині активно  впроваджують альтернативні джерела енергії. Під час проведення заходів із благоустрою Северинівською об’єднаною територіальною громадою було висаджено 3500 енергетичних верб.

В останні десятиліття людство почало все частіше перейматися проблемами енергетичної залежності.   Запаси природних енергетичних ресурсів вичерпні.    Ціни на  енергоносії  зростають  високими  темпами  і навіть непотрібно зазирати у далеке минуле для того, щоб пригадати болісні спогади дефіциту природного газу.   Людство шукає  шляхи вирішення цієї проблеми .

Для виробництва енергії  все частіше використовують сили природи: вітер, сонце, геотермальну енергію, енергію хвиль, ін..

Нещодавно у світі почали застосовувати енергію біопалива з енергетичних культур, що сприяє зменшенню викидів шкідливих газів та є ефективним з точки зору продукування енергії.

Цьогоріч новою технологією зацікавились у Жмеринському районі. У Северинівській ОТГ назвали ряд переваг використання даного виду палива:

Продуктивність верби становить від 10 до 15 тонн сухої маси на гектар за рік, а це перевищує вихід деревини із традиційних лісових насаджень у 14 разів. Найоптимальніший строк для нагромадження кущами  верби великої кількості біопалива - три роки.Після скошування пагонів на залишених прикореневих частинах весною знову з’являться паростки – цикл самовідновлення верби на одному місці може тривати впродовж 3 десятиліть.

Рослина є непримхлива та може зростати на непридатній для вирощування сільськогосподарських культур землі.

Для забезпечення процесу перетворення біомаси на паливо будуть створені додаткові робочі місця.