Сьогодні у Вінниці в приміщенні Галереї «Інтершик» зібралися кращі ресторатори й отельєри України аби поділитися історіями свого успіху, обговорити тренди та прогнози розвитку галузі. У зустрічі взяли участь: перший заступник Голови Вінницької ОДА Андрій Гижко, заступник міського голови м. Вінниці Владислав Скальський, керівник Центру підтримки бізнесу м.Вінниці, президент Вінницького клубу ділових людей Надія Лисецька.
Даний захід спрямовано на підвищення якості готельно-ресторанного бізнесу нашого регіону, запровадження сучасних технологій та стандартів, розвиток концептуальних закладів, які формують враження про Подільську гостинність та колорит.
Вітаючи учасників бізнес-інтенсиву «HoReCa.ReStart», Андрій Гижко підкреслив: «Наразі за офіційними даними в галузі готельно-ресторанного господарства Вінницької області працює 25 тисяч працівників, у галузі сільського господарства – 28 тисяч. Якщо порівняємо кількість працівників, то сфера готельно-ресторанного бізнесу сьогодні виходить на досить високий рівень. Багато товарів і страв, які виробляються у Вінницькій області, вже є світовими брендами. Вінницьке сало, вінницький хрін – це бренди, які знають усі. Я дуже хотів би, щоб ми мали вінницькі смаколики, які були б запатентовані, отримали франшизу так само, як, скажімо,«Львівська Цукерня». Ви представляєте великі, маленькі, середні ресторанні заклади, і хотілося б, щоб саме присутні тут бізнесмени стали успішним прикладом для тих, хто тільки починає свою справу».
Плідної роботи побажав учасникам зустрічі Владислав Скальський.
Спікерми заходу виступили: Дмитро Борисов - власник та бренд-шеф однойменної мережі ресторанів Дмитра Борисова, м.Київ; Оксана Черепанич – перший шеф-кухар «Криївки», технолог громадського харчування, консультант у сфері Horeca, власниця та засновниця бренду «GREHORI TEXTILE», м.Львів; Яна Дімітрова – керівник сім`ї ресторанів "Гойра Груп, м.Чернівці; Сергій Герасимов - співласник «Мигово», «Карпатські барви» та «Арніка»м. Чернівці; Косенко Юлія - керуюча Сімейним готелем Happy INN (Одеська обл), співвласник Bee Smart, власник консалтингового компанії HoReCa Keys, м.Київ; Іван Плачков – винороб, засновник ТМ «Колоніст», президент асоціації Українське бюро винограду і вина, Член Європейської асамблеї професіоналів вина, Міністр енергетики (2005-2006рр), м.Одеса.
Під час заходу відбулася презентація «Подільської кухні» від Олени Павлової; Бізнес-тренер та коуч Людмила Калабуха відкрила секрети успішних комунікацій; про «Безпеку та стандарти в бізнесі напрямку HoReCa» розповів Андрій Валовий, директор з розвитку кулінарної асоціації «Західна Шеф Група». На завершення зустрічі Дмитро Борисов ознайомив присутніх із принципами побудови успішних концепцій.