Налаштування відображення

Розмір шрифту:
Колір сайту:
Зображення

Параметри

21 лютого директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко привітав Генерального Консула Румунії в Чернівцях пані Ірину-Лоредану Стенкулєску та румунський народ з початком головування у Раді Європейського Союзу.

Крім того, під час візиту відбулась зустріч з пані Генеральним Консулом та радником-посланником Генерального Консульства Румунії в Чернівцях Іонелом Іваном, під час якої Володимир Мережко передав вітання від голови Вінницької облдержадміністрації Валерія Коровія та акцентував увагу на зацікавлені вінницького бізнесу у виході на румунський ринок з метою налагодження контактів, залучення інвестицій, а також збільшення експортного потенціалу Вінницької області.  Як результат, Ірина-Лоредана Стенкулєску запевнила у всебічній підтримці ініціатив вінничан та сприянні в організації економічної місії до Румунії.

Також, під час зустрічі Володимир Мережко передав запрошення від очільника Вінниччини взяти участь у святкових заходах з нагоди Дня Європи в Україні не тільки у якості гостей, а й презентувати Румунію, її туристичний, економічний та інвестиційний  потенціал в рамках свята.

Під час урочистостей з нагоди інавгурації Румунського головування у Раді Європейського Союзу за участі Генерального Консула Чеської Республіки у Львові Павела Пешека та Генерального Консула Республіки Польща у Вінниці Дамяна Цярціньскі Володимир Мережко привітав румунський дипломатичний корпус з історичною подією та побажав виважених рішень, миру та реалізації пріоритетів, які визначив Уряд країни.

В свою чергу, пані  Ірина-Лоредана Стенкулєску зазначила: «Румунія  вперше за 11 років розпочала головування в Раді Європейського Союзу під гаслом "Згуртованість – спільна європейська цінність". Ми не маємо сумнівів щодо нашого успіху, якщо ми разом, якщо ми спільні. Ми зичимо Україні рухатись у європейському напрямку, що було визначено під час голосування у Верховній Раді 7 лютого 2019 року, де остаточно схвалено зміни до Конституції щодо ЄС та НАТО. Це рішення закріплює стратегічний курс України щодо вступу у Північноатлантичний альянс та Євросоюз та робить неможливою його зміну».