Налаштування відображення

Розмір шрифту:
Колір сайту:
Зображення

Параметри

133 учні загальноосвітніх шкіл Вінниччини взяли участь у ІІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з англійської мови 

Третій етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з англійської мови відбувся в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 31 Вінницької міської ради 16 лютого.

На Вінниччині підбили підсумки та визначили пріоритетні напрямки роботи Головного управління Державної казначейської служби України у Вінницькій області 

Днями, 15 лютого, у Головному управлінні Державної казначейської служби України у Вінницькій області відбулось засідання колегії територіального органу за підсумками роботи у 2018 році.   

В п’яту річницю Революції Гідності на Вінниччині вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні 

18 лютого, вінничани поклали квіти до скульптурної композиції «Дерево Свободи», яке присвячене Героям Небесної Сотні та Революції Гідності.

Вінничанин-паралімпієць Олексій Денисюк виборов «бронзу» у перший день змагань Кубка світу з кульової стрільби

Про це повідомляє прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України.

Державну реєстрацію юридичних осіб - релігійних громад Вінниччини здійснюватиме управління у справах національностей та релігій ОДА в приміщенні територіального відділення «Замостя»

Законом України «Про внесення змін до деяких Законів України щодо підлеглості релігійних оргазацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи» від 17.01.2019 року № 2673-VIII, визначено механізм зміни підлеглості та внесення відповідних змін або доповнень до статуту релігійної громади.

Валерій Коровій: «Відповідно до статистичних даних Вінниччина минулого року заклала гарні фінансово-економічні показники, що дає можливість для стабільного розвитку регіону у 2019 році» 

Очільник обласної державної адміністрації Валерій Коровій провів щотижневу апаратну нараду з керівниками департаментів та служб області.

У 2018 році фінансування галузі фізичної культури і спорту збільшилось майже на 42% в порівнянні з попереднім роком 

Такі дані озвучив начальник управління фізичної культури і спорту облдержадміністрації Сергій Чернявський звітуючи щодо роботи управління в 2018 році та презентуючи пріоритетні напрямки роботи на 2019.

У 2018 році на Вінниччині збудовано 36 нових спортивних споруд 

Про це повідомив начальник управління фізкультури і спорту облдержадміністрації Сергій Чернявський, доповідаючи про вжиті у 2018 році заходи, що спрямовані на покращення матеріально-технічної бази обласних комунальних закладів фізкультурно-спортивного спрямування.

На Вінниччині налагоджено чіткий механізм виплати субсидій «живими грошима» 

Прес-конференція щодо запровадження в області процесу монетизації субсидій відбулася сьогодні, 18 лютого, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

У Вінницькій ОДА та обласній Раді віднині працюватиме ліфт для людей з інвалідністю та обмеженими функціональними можливостями 

У приміщенні Вінницької облдержадміністрації та облради втілено принцип доступності – завершено встановлення ліфта. Підйомник  шведського виробництва має прозорі стінки, кнопки виклику і  «тривожну» кнопку, а також телефон для зв’язку з відповідальним за технічний стан.

Інновації – драйвер відбудови громад. Підприємці ОТГ Вінниччини ознайомилися з можливостями розвитку бізнесу 

Інноваційні інструменти підтримки малого та середнього бізнесу обговорювали експерти і представники  підприємництва  ОТГ  Вінниччини.

62 старшокласники змагалися у ІІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з економіки 

17 лютого на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. зі спеціалізованими класами з поглибленим вивченням математики і фізики № 34 Вінницької міської ради проведено ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з економіки.

З початку 2019 року до експертів по екстериторіальності на Вінниччині надійшло 1934 проектів

З початку поточного року станом на 19.02.2019 р. в рамках реалізації пілотного проекту із запровадження принципу екстериторіальності погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки до органів Держгеокадастру Вінницькій області надійшло з інших областей 1934 проектів  землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Автори Вінниччини мають шанс видати твори коштом обласного бюджету

Експертна рада з питань видання творів місцевих авторів при Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації проводить відбір творів, видання яких здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету.

Вінниччина входить до списку лідерів в Україні за показниками виконання аліментних зобов’язань та подолання заборгованості по заробітній платі 

19 лютого, у приміщенні Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА відбулась прес-конференція щодо вирішення проблеми заборгованості по заробітній платі та виконання аліментних зобов’язань у рамках дії Закону «Чужих дітей не буває».

На Вінниччині стартувала операція «Первоцвіт-2019»

На сьогодні Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області проводиться щорічна операція "Первоцвіт-2019". Метою проведення заходу є збереження об'єктів рослинного світу, занесених до Червоної книги України.

На Вінниччині відбулася Всеукраїнська математична олімпіада імені В.А. Ясінського

Змагання відбулися 16 лютого у Вінницькому державному педагогічному університеті імені Михайла Коцюбинського. 

ОТГ Вінниччини вивчали напрямки ефективного використання земельних ресурсів в умовах децентралізації 

Матеріальною і фінансовою основою місцевого самоврядування є рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, земля, природні ресурси, що є у комунальній власності територіальних громад.

Зою Кузьменко, матір Героя Небесної Сотні Максима Шимка, нагороджено орденом княгині Ольги ІІІ ступеня

На офіційному сайті офіційного інтернет-представництва Президента України Петра Порошенка оприлюднено Указ №39/2019 «Про відзначення державними нагородами України».

Валерій Коровій вручив державну нагороду «Заслужений діяч мистецтв України» відомому вінницькому досліднику творчості М.Д.Леонтовича Анатолію Завальнюку 

20 лютого в актовій залі Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського зібрались викладачі й студенти вишу, представники обласної влади та творчої інтелігенції з нагоди урочистої події – вручення державної нагороди «Заслужений діяч мистецтв України» Анатолію Федоровичу Завальнюку.

Одне з пріоритетних завдань обласної влади - розвиток віддалених територій регіону

19 лютого директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимир Мережко спільно з директором Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА Миколою Ткачуком з робочим візитом відвідали Чернівецький район Вінницької області.

Родини Героїв Небесної Сотні Вінниччини взяли участь у загальнодержавних пам’ятних заходах, що відбулись в столиці України

20 лютого, сім’ї загиблих героїв Небесної Сотні Вінниччини  -  Максима Шимка, Валерія Брезденюка, Леоніда Полянського,  взяли участь у пам’ятних заходах з вшанування Героїв Небесної Сотні. 

«Кава з губернатором»: Валерій Коровій обговорив з власниками аптечного бізнесу актуальні питання конкуренції на ринку лікарських засобів

В рамках проекту «Рух соціально відповідального бізнесу «Я для моєї громади», що передбачений заходами Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва Вінницької області на період до 2020 року, 20 лютого відбулась вже третя зустріч голови облдержадміністрації Валерія Коровія з підприємцями Вінниччини, де вони змогли неформально поспілкуватись та обговорити актуальні питання ведення бізнесу.

Регіональна комісія підтримала 10 інвестиційних проектів регіонального розвитку

20 лютого в приміщенні облдержадміністрації під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка відбулось засідання регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватись за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Громадська рада при облдержадміністрації обговорила основні пріоритети регіонального розвитку Вінниччини на 2019 рік 

20 лютого у залі засідань облдержадміністрації відбулися загальні збори членів Громадської ради при облдержадміністрації, під час яких було заслухано звіт щодо роботи Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації протягом 2018 року та обговорено основні пріоритети регіонального розвитку Вінницької області на 2019 рік.

Питання щодо погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат на особливому контролі обласної влади

Протягом 19-20 лютого під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації області Андрія Гижка в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області працювала обласна комісія з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

На Вінниччині представники національних спільнот взяли участь в літературно-мистецькому святі з нагоди Міжнародного дня рідної мови 

20 лютого, у приміщенні Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К. А. Тімірязєва відбулось літературно-мистецьке свято «Плекаймо в серці кожне гроно, прозоре диво калинове…».

Розвиток мультимодальних перевезень дасть змогу значно збільшити обсяги перевезень вантажів територією України

21 лютого  йшлося на експертній зустрічі, ініційованій Урядом.  У приміщенні Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА  в онлайн-режимі учасники зустрічі обговорювали проект Закону України «Про мультимодальні перевезення» 

ОТГ Вінниччини вивчали механізми інтеграції культурного простору в економічну спроможність громад

Сучасні  підходи у розвитку культури територіальних  громад вивчали представники ОТГ Вінниччини  під час семінару, який пройшов у Вінницькому  Центрі розвитку місцевого самоврядування,  що створений за сприяння Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Валерій Коровій: Барський район має потужний потенціал, який потрібно сповна використовувати

21 лютого відбулося підсумкове засідання колегії Барської районної державної адміністрації, у якому взяв участь голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

На Вінниччині обговорили стратегію запобігання домашньому насильству, торгівлі людьми та забезпечення гендерної рівності 

21 лютого відбулось засідання робочої групи з питань запобігання домашньому насильству Міжвідомчої ради з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

Василь Броварник: Децентралізація – одна із найуспішніших реформ в державі, ці позитивні зміни сповна відчувають жителі Іллінецького району

21 лютого відбулося підсумкове засідання колегії Іллінецької РДА, в якому взяв участь заступник голови облдержадміністрації Василь Броварник. В роботі колегії також взяв участь Народний депутат України Руслан Демчак.

На Вінниччині розглянули актуальні питання ведення галузі бджільництва

22 лютого в приміщенні  ТОВ «СП «Мед Поділля» відбулась нарада з актуальних питань ведення галузі  бджільництва Вінницької області.

Вчителі Вінниччини розпочали навчання в рамках міжнародного українсько-польського проекту «Активний учитель з харизмою» 

22 лютого у Вінницькій академії неперервної освіти відбулося відкриття Міжнародного проекту «Активний учитель з харизмою», організованого Вінницькою обласною Асоціацією органів місцевого самоврядування спільно з Фундацією «FERSO», Маршалківською управою Лодзинського воєводства за підтримки Департаменту освіти та науки Вінницької ОДА та КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти».

На Вінниччині підбили підсумки роботи спортивної галузі у 2018 році та відзначили кращих спортсменів і тренерів регіону

22 лютого у приміщенні обласної державної адміністрації відбулось засідання колегії управління фізичної культури та спорту ОДА «Про підсумки роботи фізкультурно-спортивних організацій області та рейтинг з олімпійських та неолімпійських видів спорту в 2018 році. Про відзначення 10-ки кращих спортсменів і тренерів 2018 року».

Зберігаємо минуле, творимо сучасне заради майбутнього – відділи ДРАЦС святкують 100-річчя

Цьогоріч відділам Державної реєстрації актів цивільного стану виповнюється 100 років. З цієї особливої нагоди сьогодні, 22 лютого, в приміщенні арт-галереї «ІнтерШик» відбулося урочисте зібрання.

Валерій Коровій взяв участь в засіданні регіональної ради підприємців при облдержадміністрації 

22 лютого за участі голови Вінницької обласної державної адміністрації Валерія Коровія відбулось засідання регіональної ради підприємців при облдержадміністрації.

Конкурсна комісія обласного фонду охорони навколишнього природного середовища підтримала 18 перехідних проектів природоохоронного спрямування 

22 лютого під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка відбулось перше у 2019 році засідання обласної конкурсної комісії обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Румунія очолила Раду Європейського Союзу

21 лютого директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко привітав Генерального Консула Румунії в Чернівцях пані Ірину-Лоредану Стенкулєску та румунський народ з початком головування у Раді Європейського Союзу.