Потужності нового молокопереробного комплексу знаходяться у селі Каташин Чечельницького району. Саме там агрофірма «Ольгопіль», яку очолює Павло Каленич, запустила в експлуатацію новий завод «Villa Milk» з виробництва молочної продукції під однойменною торговою маркою. Особливість підприємства в тому, що воно має завершений цикл виробництва – від вирощування кормів, утримання поголів’я молочного стада до переробки молочної сировини та виробництва кінцевого продукту споживання.
Сучасний фермерський комплекс європейського зразка з автоматизованим процесом доїння та високотехнологічний молокопереробний завод, який працює на новітньому обладнанні ізраїльської фірми «Tessa», дозволяють досягати показників найвищої якості продукції.
Відповідно до вимог міжнародних стандартів, на підприємстві впроваджена система управління безпечністю харчових продуктів ДСТУ ISO 22000.
Потужність підприємства складає 5 тонн молока за зміну. Наразі виробляють шість видів молочної продукції (молоко 2,5% і 3,2% жирності, кефір 1% і 2,5% жирності, ряжанку та сметану), у майбутньому, асортимент продукції включатиме йогурти, масло, м’які сири та бринзу.
«Коли постало питання переробки продукції, ми почали вивчати можливості та оцінювати виробничі потужності в різних країнах світу. Зупинили свій вибір на техніці від ізраїльської компанії «Tessa», яка поставляє своє обладнання на швецькі молокопереробні комплекси. Побачивши рівень підходу до виробництва молока у Швеції і оцінивши свої можливості ми зрозуміли, що можемо побудувати підприємство, яке нічим не поступатиметься європейським аналогам, а в окремих моментах, зокрема у плані високотехнологічного виробництва, навіть краще. Нині ми маємо виробництво, яке відповідає усім європейським вимогам. Відстань між заводом і тваринним комплексом – 60 метрів. Час від доїння до переробки менше години. Це дозволяє виробляти продукцію для людей як для себе. Великі компанії нам не конкуренти, бо ми не орієнтовані на об’єми, наша мета – подати до столу якісне, корисне, смачне молоко – таке, як було в дитинстві», - зазначив власник підприємства Павло Каленич.
Приміщення заводу складається з приймального сектора, цеху виробництва кисломолочної продукції, виробництва твердих та м’яких сирів, складу готової продукції та тари, термостатних та холодильних камер. Поставка молока та вигрузка готової продукції розділені та між собою не пересікаються. Коридор розділяє завод на два сектори: побутовий і виробничий, щоб перейти з одного в інший потрібно пройти через дезінфікуючий турнікет.
«Ми робимо ставку на натуральність. Пропонуємо споживачам ексклюзивну лінійку натуральних молочних продуктів, які виготовленні за унікальною технологією. Наша продукція зроблена у термостатний спосіб, який передбачає, що процес сквашування і дозрівання кисломолочної продукції відбувається безпосередньо в тій тарі, яку ви бачите на полиці в магазині. При термостатному способі виробництва готовий кисломолочний продукт є більш привабливим за зовнішнім виглядом: завдяки щільному згустку має непорушену структуру та насичений смак, що є перевагою в порівнянні з резервуарним способом виробництва», - розповів директор підприємства Віталій Істратов.
У планах компанії побудувати ще одну ферму, що дозволить збільшити потужності молокопереробного комплексу. Її унікальність полягатиме в тому, що замість людей, на ній працюватимуть роботи. Це дозволить мінімізувати людський фактор у виробництві молока. До того ж, підприємство планує створити на своїй базі можливість для навчання студентів профільних вишів, а також розглядає перспективу приймати дітей і еко-туристів, які цікавляться виробництвом натуральної продукції. Для їхнього комфортного перебування, поруч із заводом, зводиться готельний комплекс та сувенірний магазин. Уже незабаром підприємство презентує нову сторінку своєї історії під назвою – органічний туризм.