10 липня у готелі «Франція», в рамках виконання плану заходів Програми економічного і соціального розвитку Вінницької області на 2019 рік, працівниками Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації та ГО «Освітній простір 2.0» організовано та проведено семінар на тему: «Впровадження сертифікації відповідно до міжнародних стандартів. Система управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) на підприємствах торгівлі та в закладах харчування».
До участі в заході долучилися представники влади, бізнесу, промислових підприємств, зацікавлені суб’єкти господарювання, що здійснюють роздрібну торгівлю, а також ресторатори.
Спікер заходу Андрій Салюк, заступник начальника управління - начальник відділу безпечності харчових продуктів Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, виступив з темою «Продовольча безпека в умовах гармонізації українського харчового законодавства з вимогами Європейського союзу». Він ознайомив присутніх із вимогами чинного законодавства, що вступають в дію з 20 вересня 2019 року у сфері безпечності харчових продуктів та наголосив на необхідності застосування принципів НАССР на малих підприємствах (виробниках), об’єктах торгівлі та закладах ресторанного господарства.
Експерт з впровадження системи безпечності харчових продуктів (НАССР) Юрій Оглашений розповів про практичне впровадження системи НАССР на підприємствах торгівлі та в закладах харчування.
«Варто зазначити, що система НАССР дозволяє не лише контролювати якість та безпечність продукції, а й попереджувати виникнення загроз її якості. Процедури, засновані на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів, запроваджуються відповідно до оцінки ризиків, які існують на підприємстві, з урахуванням того, який набір заходів необхідний для випуску безпечної продукції», ― пояснив експерт.
Учасники зустрічі ознайомилися зі шляхами застосування основних принципів системи НАССР на підприємствах торгівлі та в закладах харчування, а також отримали практичні поради, описи конкретних ситуацій і взяли участь в обговоренні проблемних питань.