Налаштування відображення

Розмір шрифту:
Колір сайту:
Зображення

Параметри

Під час брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА речниця ГУ ДСНС України у Вінницькій області Оксана Урбанська підбила підсумки тижня, що минув.

Спікерка повідомила, що підрозділами ДСНС для ліквідації надзвичайних подій здійснено 139 виїздів, з яких: 32 на пожежі. Працівники ДСНС 8 разів виїжджали на проведення аварійно-рятувальних робіт.

Протягом тижня групою піротехнічних робіт підводного та гуманітарного розмінування обласного рятувального відомства знищено 3 ВНП.

За тиждень в області зареєстровано 32 пожежі. На щастя, протягом минулого тижня ніхто з людей не травмувався.

Актуальною темою на сьогодні є обігрів помешкань, адже з приходом опалювального періоду, як правило, збільшується кількість пожеж в житловому секторі, а разом із ними зростає число травмованих та загиблих людей внаслідок загорянь.

Щоб запобігти трагічним випадкам, рятувальники Вінниччини закликають громадян дотримуватися правил безпеки та не ігнорувати застереження працівників ДСНС.

Надзвичайники нагадують, що у житлових будинках, які мають пічне опалення, необхідно звернути увагу на дотримання вимог пожежної безпеки під час улаштовування печей та їх експлуатації. В цих будинках пожежі найчастіше відбуваються з причини перегрівання печей, появи у цегляній кладці тріщин, а також у результаті застосування для розтоплювання печей горючих і легкозаймистих рідин, випаданні з топки або зольника вуглин.

Окрім того, спікерка зазначила, що слід бути обережними під час використання електрообігрівачів. Нехтування правилами їх використання є основною причиною загорянь у багатоквартирних житлових будинках. Зокрема, пожежі можуть виникати і від несправної електропроводки або неправильної експлуатації електромережі. Це може статися, наприклад, якщо в одну розетку ввімкнути декілька побутових приладів водночас.

Рятувальники Вінниччини вкотре застерігають дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки та дбати про безпеку власного життя та життя своїх рідних.