Налаштування відображення

Розмір шрифту:
Колір сайту:
Зображення

Параметри

Сьогодні в Міністерстві охорони здоров'я України відбулася зустріч Міністра охорони здоров'я України Віктора Ляшка з керівниками онкоцентрів та обласних департаментів охорони здоров'я.

Від Вінниччини до наради долучилася директорка Департаменту охорони здоров'я та реабілітації ОВА Ольга Задорожна.

Обговорили стан надання медичної допомоги пацієнтам з онкологічними захворюваннями.

Представники ГО "Афіна. Жінки проти раку" презентували дослідження, яке показує позитивні зрушення цього напрямку, та проблемні питання, котрі все ще потребують додаткової уваги.

Віктор Ляшко зазначив, що простежується позитивна динаміка у наданні медичних послуг, але попереду ще багато роботи.

"Програма медичних гарантій гарантує безоплатне лікування для пацієнтів з онкологічними захворюваннями. Проте, на жаль, проблема неформальних платежів досі залишається актуальною в деяких лікарнях, що є неприйнятним та підриває довіру до системи охорони здоров’я загалом. Неформальні платежі не є абстрактним поняттям. За кожним випадком стоїть конкретний лікар в конкретному медичному закладі. Їх назви та імена мають бути озвучені. Закликаю до цього пацієнтів, які стикаються з вимаганням коштів. Фіксуйте ці випадки та звертайтеся до контакт-центру НСЗУ за телефоном 16-77. Пацієнти не повинні нести витрати з власної кишені за послуги, які вже включені в державні гарантії". - наголосив Міністр охорони здоров'я України.