29 листопада з метою ознайомлення з діяльністю провідних підприємств регіону, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко відвідав ПрАТ «Вінницька харчосмакова фабрика» та ФОП «Парахіна Н.А.».
Розпочавши свою діяльність у 1999 році, ПрАТ «Вінницька харчосмакова фабрика» не тільки збільшує обсяги виробництва з кожним роком, але і отримує значні здобутки та нагороди: «Кращий товаровиробник року», «100 кращих товарів», «Кращий роботодавець», «Краща торгова марка Поділля». Протягом шести років фабрика отримувала грамоти «Сумлінний платник податків», а цьогоріч в номінації «Якість» підприємство отримало нагороду «Бізнес-еліта Поділля XIV».
На сьогоднішній день, ПрАТ «Вінницька харчосмакова фабрика» виготовляє більше 50 найменувань: хрін столовий, гірчиця, майонез, соуси, кетчуп, круп’яні палички, сухі сніданки, квас, оцет столовий та ін.
17 листопада тут відбулось урочисте відкриття нової пакувальної лінії, що було придбано у рамках проекту USAІD «Підтримка аграрного і сільського розвитку» (ARDS) за грантовою угодою з Агентством США із міжнародного розвитку. Нове обладнання може виготовляти 12 тисяч банок хрону за годину.
Голова правління ПрАТ «Вінницька харчосмакова фабрика» Любов Семенюк зауважила, що реалізація даного проекту передбачає збільшення потужності переробки сільськогосподарської сировини на 30% та, відповідно, збільшення обсягів виробництва продукції та заготівлі основної сировини - коріння хрону та буряка столового, що буде стимулювати сільськогосподарські МСП до збільшення вирощування цих культур та отримання ними додаткового доходу.
За словами очільниці підприємства, саме сучасні технології, досвід фахівців, висока культура виробництва, а також контроль на всіх його стадіях дозволяють підприємству претендувати на лідерство в окремих сегментах українського ринку харчової продукції.
«На сьогоднішній день на заводі працює 111 осіб, а за рахунок розширення виробництва та впровадження нових технологій додатково було створено 60 нових робочих місць. Середня заробітна плата становить близько 8500 грн. За 9 місяців поточного року було вироблено продукції на 30,2% більше, порівняно з відповідним періодом минулого року», - підкреслила Любов Семенюк.
«Вінницький хрін та гірчиця – це вже «бренд», який відомий не лише в Україні, а й поза її межами. Розробляючи нові перспективи подальшого розвитку, а саме: запровадження виробництва нових видів продукції, збільшення обсягів виробництва, розширення ринків збуту, - ви тим самим збільшуєте відрахування до бюджету», - зазначив Володимир Мережко.
ФОП «Парахіна Н.А.» - підприємство, що займається переробкою, заготівлею та продажем деревини, контейнерів та пеллет.
16 листопада,за результатами третього засідання конкурсної комісії з відбору інвестиційних проектів для часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами малого і середнього підприємництва на реалізацію інвестиційних проектів, підприємство отримало фінансову підтримку для реалізації проекту «Переробка відходів деревної продукції в паливну тріску».
«Даний проект допоможе нам створити додатково 4 нових робочих місця. На сьогодні на підприємстві працює 25 осіб з середньою заробітною платою понад 5000 грн. Наше підприємство експортно орієнтоване: близько 90% готової продукції відправляється до Молдови, Туреччини, Південної Кореї та Китаю», - зазначила керівник підприємства Наталія Парахіна.