За даними Головного управління статистики у Вінницькій області за січень-жовтень 2017 року експорт окремих видів продукції харчової і переробної промисловості області становить 464,7 млн. дол. США, що на 40,9% більше ніж за відповідний період 2016 року.
Збільшено експорт яловичини на 38,7%, молока і молочних продуктів – на 18,5%, масла вершкового та інших молочних жирів – на 70,1%, сирів – на 9,4%, круп зернових на 64%, олії соняшникової – на 41,1%, цукру – на 49,9%, хліба та кондитерських виробів – в 9 р., горілки – на 16,9%.
В порівнянні до січня-жовтня 2016 року почали експортуватись: м’ясо дрібної рогатої худоби (козлятина та баранина), ковбаси та вироби і консерви м’ясні.
За цей же період імпортовано продукції на 3,7 млн. дол. США, що на 12% менше показника відповідного періоду 2016 року.
Збільшено імпорт м’яса свинини в 3,7 р. (імпортується в незначних обсягах) та м’яса і субпродуктів домашньої птиці на 39%.
Зменшено імпорт м’яса великої рогатої худоби на 28,6%, риби свіжої, охолодженої чи замороженої на 3,3%, молока і молочних продуктів – в 2,9 р., кондитерських виробів з цукру на 1,1%.
В порівнянні до січня-жовтня 2016 року почали імпортуватись: хліб і кондитерські вироби та вина натуральні виноградні, в той же час припинили імпортувати м’ясо дрібної рогатої худоби (козлятина та баранина), масло вершкове та інші молочні жири.